
"I Am Grateful"-Grønkålssalat med Nirvana-Dressing
Hvad er du taknemmelig for? Hvad sætter du pris på? Hvad gør dig lykkelig lige præcis i dag?
Du skal bruge:
- Grønkål til 2 personer
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- ½ tsk himalayasalt
- ½ dl pinjekerner
- 2 tomater - skiveskåret
- 1 håndfuld tørrede morbær
Sådan gør du:
Skyl grønkålen, fjern stilkene og kom bladene i en stor skål sammen med citronsaft og salt. Massér det hele godt sammen med hænderne til bladene bliver bløde. Hak så kålen i en foodprocessor og anret den derefter på to tallerkner sammen med pinjekerner, tomater og morbær.
Obs! Sørg for at anskaffe en stor portion grønkål, da den svinder ind, når den masseres og hakkes.
Nirvana-Dressing:
"Nirvana" beskrives i buddhismen som en tilstand, hvor man bliver ét med helheden, kosmos og en højere åndelig bevidsthed hinsides denne dimension. En tilstand, som ligger udenfor det jordiske menneskes fysiske legeme.
Du skal bruge:
- 2 dl cashewnødder
- 1½ dl b-gærflager
- 3 spsk tamari
- 1½ dl vand
Sådan gør du:
Blend alle ingredienser i en foodprocessor eller Vitamix-blender. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom nødderne i først og blend dem til mel, inden du tilsætter de øvrige ingredienser. Blend længe og godt. Obs!Dressingens konsistens bliver ofte en smule tykkere under opbevaring i køleskabet. Tilsæt evt. lidt vand hen ad vejen. Giver en stor portion, ca. 4 personer.
Af Vibeke Amdisen fra bogen Raw fast Food.
Foto: Bjarke MacCarthy

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.