
raw granola
- 3 dl pekannødder - udblødte
- 3 dl cashewnødder - udblødte
- 4 dl mandler - udblødte
- 1½ dl solsikkekerner - udblødte
- 1 dl sorte sesam - udblødte
- 2 dl raw tørrede kirsebær
- 1 æble m. skræl (i mindre stykker)
- 2 dl kokoschips
- 2½ dl medjool dadler
- ½ dl agavenektar
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk reven appelsinskal
- 2 tsk vanilje
- 2 tsk kanel
- 1 tsk himalayasalt
Kør dadler, æblestykker, agavesirup, citronsaft, appelsinskræl, vanille, kanel, salt og ¾ dl solsikkekerner til en jævn konsistens i foodprocesseren. Kom massen i en stor skål.
Giv så ligeledes alle nødder og ¾ dl solsikkekerner et par omgange i food processoren. Nødde/frømelet røres i skålen med massen. Bland også kokoschips og de rå kirsebær heri.
Spred nu granolaen ud på et par teflex-belagte dehydratorbakker og dehydrér i 6-8 timer ved 42 grader. Fjern herefter teflexen og dehydrér yderligere 8-12 timer indtil granolaen er chrunchy.
Du kan selv vurdere, hvor sprød/blød du vil have cranolaen. Tørretiden afhænger af, hvor tørt/fugtigt og varmt/koldt vejret er.
Opbevar din granola i en tæt beholder – helst af glas, så den holder sig crunchy.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.